NavProUnique visitors:
Page Loads:

Nautic-Shop

NP KORNATI

Orijentacija: Službeni plovni ulazi u NP Kornati su Vrata od Opata i prolaz Velika Proversa. Kornatski otoci protežu se u duljinu od oko 20 nm, od Dugog otoka na NW do otoka Žirje na SE, te u širinu od oko 8 nm od otoka Pašman, Vrgada i Murter na N i NE.

Zaklonjeno:

Izloženo: Vjetrovi ne predstavljaju veliku opasnost unutar otočja. Sa vanjskih strana otočja puše jaka bura, jugo ili NW, ovisno u kojem se dijelu otočja nalazite. U S prolazima struje su vrlo jake.

Sidrišta: Privremeni privez i sidrenje dopušteno je u uvalama Stiniva, Statival, Lupeška, Tomasovac-Suha Punta, Špinate, Lučica, Kravljačica, Strižnja, Vrulje, Gujak i Opat na otoku Kornatu, zatim na otocima Smokvica, Ravni Žakan, Lavsa, Piškera-Panitula, te u uvali Anica na otoku Levrnaka.

Upozorenje: Osim u zoni posebne zaštite, plovidba je dopuštena na cijelom području NP. Zone posebne zaštite su: otočić Purara, hridi Kint i Volić, te morski pojas na udaljenosti od 500 m od njihovih obala. Zone posebne zaštite može se posjetiti samo uz posebno dopuštenje i pratnju djelatnika Uprave NP. Zbog izuzetno velikog broja hridi, grebena, otočića i plićina, ne preporučuje se noćna plovidba.

Posebna pravila: Ribolov s udicom moguć je uz prethodno pribavljenu dozvolu NP. Upotreba umjetnog svjetla nije dozvoljena. Ronjenje na dah dopušteno je uz prethodno pribavljenu dozvolu i to na sedam određenih područja: Oključ, Mala Panitula, Rašip, Mali Rašip, Mana i Borovnik, ali zabranjen ribolov i sakupljanje školjki.

 
Sav materijal na ovim stranicama podliježe autorskim pravima i zakonom je zaštićen. Zabranjen je svaki oblik reprodukcije!
(C) 1988-2017. CV Sistemi d.o.o. Zadar