NavProUnique visitors:
Page Loads:

Nautic-Shop

MURTERSKI KANAL

Orijentacija: Prolaz između otoka Murtera i obale. Na sredini preko kanala prelazi most koji otok Murter spaja s obalom. Dubina ispod mosta je 2.4 m. Visina do mosnog luka je 2 m. Pokretni most je tijekom turističke sezone otvoren svaki dan od 9.00 do 9.30 sati i od 17.00 do 17.30 sati.

Zaklonjeno: U ACI marini Jezera naći ćete zaklonište je od svih vjetrova.

Izloženo: Bura puše jako iz različitih smjerova, ali ne razvija veće valove. Jugo puše nešto slabije. U prolazu se osjeća jaka morska struja, koja za SE i NW vjetrova dostiže brzinu od 4 čv.

Sidrišta: Sidriti se može N od otočića Ljutac na dubini od oko 22 m.

Upozorenje: NW dio Murterskog kanala (do mosta) je puno plići od SE dijela. Samo po sredini kanala dubine su od 8 do 11 m. Uz obale je plitko. SE dio Murterskog kanala pun je otočića koji su uglavnom dobro vidljivi, ali je uz njih plitko. Pri uplovljavanju u kanal sa S treba obratiti pažnju na greben Bačvica, a sa SW na plićinu Mijoka. Prolaz između otočića Hrbošnjak i obale otoka Murtera je plitak, svega 3 m. Na sredini prolaza između otočića Ljutac i Školjić nalazi se plićina od 5 m. U prolazu između otočića Ljutac i Borovnik dubina je 4 m.

Zabranjena je plovidba teretnim brodovima iznad 500 GT i teretnim brodovima koji prevoze opasne tvari, odnsono teretnim brodovima koji nisu degazirani. Iznimno, navedeni brodovi manji od 5000 GT s ukrcanim obanim peljarom od 1. listopada do 31. ožujka smiju ploviti tim područjem.

 
Sav materijal na ovim stranicama podliježe autorskim pravima i zakonom je zaštićen. Zabranjen je svaki oblik reprodukcije!
(C) 1988-2017. CV Sistemi d.o.o. Zadar