NavProUnique visitors:
Page Loads:

Nautic-Shop

KARLOBAG

Zaklonjeno: Nije dobro zaklonište. Otvorena je gotovo svim vjetrovima.

Izloženo: Bura i jugo, koje u SE dijelu luke stvara mrtvo more, te plavi obale u luci i izaziva jaku struju koja nosi u pravcu N. SW i W vjetrovi pušu jako i stvaraju visoke valove u luci.

Uplovljavanje: Na glavi S lukobrana nalazi se lučko svjetlo (zeleno) kao orijentacija pri uplovljavanju, ali ga treba zaobići jer je do dvadesetak metara pred glavom razbacano kamenje i kameni blokovi.

Boravak: Bočni vez sa S strane N lukobrana, ili sa obje strane gata u središtu luke. Manja plovila mogu se vezati u mandraču u SE dijelu luke. Sidrište po buri u uvali Baška draga SE od luke, ili po jugu unutar luke iza S lukobrana, ali ne u njegovoj blizini, na dubini od oko 8 m.

Upozorenje: S od S lukobrana je trajektni pristan. Po cijeloj dužini S lukobrana ima hridi i grebena, pa tu ne treba pristajati. Za W vjetrova je vrlo opasno ostati u luci. Ne preporučuje se duži boravak u luci.

Opis: Jedina veća luka u srednjem dijelu Velebitskog kanala.

 
Sav materijal na ovim stranicama podliježe autorskim pravima i zakonom je zaštićen. Zabranjen je svaki oblik reprodukcije!
(C) 1988-2017. CV Sistemi d.o.o. Zadar