NavProUnique visitors:
Page Loads:

Nautic-Shop

LIMSKI KANAL

Zaklonjeno: Unutrašnji dio kanala zaštićen je od svih vjetrova.

Izloženo: Kanal je potpuno izložen W vjetrovima koji na ulazu stvaraju velike valove, a bura puše vrlo jako i na mahove. SW i S vjetrovi također pušu na mahove iz raznih smjerova.

Uplovljavanje: U prilazu paziti na označene pličine Kuvrsada, Lim i Fujaga.

Boravak: Sidriti možete u uvali Soline koja je zaštićena od svih vjetrova osim NW ili uploviti u marinu Valalta (vidi marina Valalta).

Upozorenje: U unutarnjem dijelu kanala, osim uz posebnu dozvolu, zabranjena je plovidba i sidrenje jer je zaštićen prostor za uzgoj riba i školjki. Unutar kanala (ako imate dozvolu za plovidbu) brzina je ograničena na 6 čv, a u samom kraju kanala na 4 čv. U ljetnim mjesecima nakon jačeg S ili W vjetra morska razina u unutrašnjem dijelu kanala može se podići i do 2 m na kraju uvale.

Opis: Morska uvala oko 9 km duga i prosječno 600 m široka u stvari je potopljeni dio Limske drage koja se u unutrašnjosti nastavlja kao kraška dolina. Prijelaz iz kopnenog u morski dio zaljeva ima karakterističan izgled kanjona sa stranama višim od 100 m. U donjem dijelu zaljeva, naročito zimi, izbijaju jake vrulje.

vezani pojmovi:
Marina VALALTA

 
Sav materijal na ovim stranicama podliježe autorskim pravima i zakonom je zaštićen. Zabranjen je svaki oblik reprodukcije!
(C) 1988-2017. CV Sistemi d.o.o. Zadar