NavProUnique visitors:
Page Loads:

Nautic-Shop

MEDULINSKI ZALJEV

Zaklonjeno: Vanjski dio zaljeva je izložen S vjetrovima koje prati i slaba vidljivost, a i bura vrlo jako puše.

Izloženo: Unutarnji dio zaljeva zaštićen je od svih vjetrova.

Uplovljavanje: Zbog slabo uočljivih niskih otočića, brojnih pličina i hridi treba uplovljavati vrlo pažljivo prateći stalno poziciju plovila. Naročito paziti na označene pličine Fenera, Konjina, Ceja i Gajdaruša. Najsigurnije je uplovljavanje E od otoka Fenera, pa između otoka Ceja i Bodulaš i tjesnacem u unutarnji dio zaljeva.

Boravak: Osim veza u marini, sidriti možete na području W od otočića Premanturski i SE od otočića Pomerski koje je zaštićeno od svih vjetrova i muljevito dno dobro drži. Sve obale unutarnjeg dijela zaljeva su plitke. Za veća plovila preporuča se sidriti u vanjskom dijelu zaljeva između otoka Trumbuja i Ceja.

Upozorenje: U unutarnji dio zaljeva je opasno uplovljavati za jače bure.

Opis: Razgranat plitki zaljev koji se sastoji od većeg vanjskog dijela i manjeg unutarnjeg dijela koji su spojeni tjesnacem. U vanjskom i unutrašnjem dijelu nalazi se nekoliko otočića. Unutarnji dio nije pristupačan za brodove dulje od 50 m.

 
Sav materijal na ovim stranicama podliježe autorskim pravima i zakonom je zaštićen. Zabranjen je svaki oblik reprodukcije!
(C) 1988-2017. CV Sistemi d.o.o. Zadar