NavProUnique visitors:
Page Loads:

Nautic-Shop

ZADAR

Zaklonjeno: U gradskoj luci od svih vjetrova.

Izloženo: NW i N stvaraju bibavicu u luci.

Uplovljavanje: Ulaz u centar gradske luke štiti dugačak lukobran (165 m) koji se proteže sa obale prema poluotoku u smjeru NE-SW. Širina prolaza je 70 m. Paziti na vrlo velik promet u luci kao i na barkarijole koji prevoze ljude između lukobrana i poluotoka.

Boravak: SW obala, osim samog njenog kraja, stalno je zauzeta brodskim i trajektnim linijama. Na samom kraju, uz most, vežu se ribarice i turistički brodovi ali je ponekad moguće naći mjesto za vez. Mjesto za vez ponekad je moguće naći i na NE obali, također uz sam most, dok je ostatak NE obale zauzet lokalnim brodicama. Ostale uvale na NE obali sve do svjetionika na Oštrom ratu nisu pogodne za boravak jer su plitke i zauzete lokalnim brodicama.

U Zadru su tri marine u koje možete pristati i to marina Borik u uvali Fratrov jaz, marina Vitrenjak (lučica klupskog tipa jedriličarskog kluba Uskok) i marina Zadar-Tankercommerce (vidi opise marina).

NW, vanjska obala poluotoka je carinski gat i pristan za velike trajekte koji prometuju uglavnom s Italijom. Na sredini prazne SW obale je mol uz koji se može pristati s obje strane (dubina 2-3 m).

Najsimpatičnija gradska lučica Foša, nastala kao umjetni prokop, smještena je uz same gradske bedeme. N kraj je plitak i pun lokalnih brodica, uz SE rivu (dubina oko 3 m) vezani su ribarski brodovi, a uz bedeme na NW strani je plitko. Kod uplovljavanja, zbog grebena i pličine na NW držati se bliže SE obali.

Upozorenje: Ispod pješačkog mosta visine 2 m mogu proći samo manji brodovi.

Opis:

 
Sav materijal na ovim stranicama podliježe autorskim pravima i zakonom je zaštićen. Zabranjen je svaki oblik reprodukcije!
(C) 1988-2017. CV Sistemi d.o.o. Zadar