NavProUnique visitors:
Page Loads:

Nautic-Shop

PUČIŠĆA

Naselje i luka smješteni su na kraju istoimene, duboko u kopno uvučene, uvale.

Romaničko-gotička crkva Sv. Jurja iz 14. stoljeća nalazi se nedaleko od naselja. Do danas se sačuvalo samo nekoliko od nekadašnjih 13 kaštela bogatijih obitelji za obranu od gusara, a s čijom gradnjom je započeto u 15. st. Nekadašnja benediktinska crkva Sv.Stjepana nalazi se na groblju. U župnoj crkvi nalazi se drveni reljef iz 16. st., oltarna slika koju je izradio Jacopo Palma, te oltarna slika Gospe od Karmela koja je napravljena po uzoru na mletačku školu iz 18. st.

Naselje je poznato kao središte kamenoklesarstva na Braču, u kojem je kamenoklesarska škola čija su postignuća zapažena i u svijetu. Kamenoklesarstvo je glavno zanimanje mještana. U blizini naselja su tri velika kamenoloma poznatog bračkog kamena.

Naselje je poznato i kao turističko mjesto za odmor. Ovdje se pružaju mogućnosti za sportove na vodi, a u turističkoj sezoni se organiziraju zabavne priredbe.

vezani pojmovi:
LUKA PUČIŠĆE, PRAZNICE

 
Sav materijal na ovim stranicama podliježe autorskim pravima i zakonom je zaštićen. Zabranjen je svaki oblik reprodukcije!
(C) 1988-2017. CV Sistemi d.o.o. Zadar